Vrijblijvende prijsopgave      Gratis retourzending      1 jaar garantie op reparaties      2 jaar garantie op servicebeurt

4.6/5
The Watch Lab

Horloge waterdicht maken

Laat uw horloge weer waterdicht maken

We raden af om met een horloge te gaan douchen of zwemmen, omdat er altijd een risico bestaat dat er water in het uurwerk komt. Zeker als de batterij een keer is vervangen of de kast om een andere reden open is geweest, is de waterdichtheid niet meer te garanderen. Toch willen veel mensen een waterdicht horloge. Het is tenslotte zonde als er gelijk vocht in het uurwerk komt nadat uw horloge (al dan niet per ongeluk) een keer met water in aanraking is gekomen. Gelukkig kunt u uw horloge waterdicht laten maken door ons! 

Horloge waterdicht maken

Meld uw horloge aan voor reparatie en wij geven u een vrijblijvende prijsopgave voor het waterdicht maken van uw horloge of eventuele andere werkzaamheden. 

Wat betekent een 'waterdicht horloge' precies?

Er bestaat helaas nog steeds veel onduidelijkheid over wat nu eigenlijk een “waterdicht” horloge is. De regels die wij naleven zijn als volgt:

  • Staat er niets op de achterdeksel, of alleen water-resistant, laat het horloge niet nat worden;
  • Tussen de 30- en 50 meter kan het horloge een spat water hebben tijdens het handen wassen, of een bui regen. Niet expres onderdompelen, dus;
  • Staat er 100 meter aangegeven, dan kan er mee aan de oppervlakte worden gezwommen;
  • Staat er 200 meter aangegeven, dan kan er mee worden gesnorkeld;
  • Staat er 300 meter (of meer) aangegeven, dan kan er mee worden gedoken (met fles).
Horloge waterdicht overzicht

Als er 100 meter waterdicht op het horloge staat, betekent dit niet dat dit altijd zo blijft. Vocht wordt buitengehouden door pakkingen en die hebben niet het eeuwige leven. Bent u van plan om met het horloge te gaan zwemmen, dan is het aan te raden het horloge door een vakkundige horlogemaker te laten testen en zo nodig de pakkingen te laten vervangen, voordat u het water in springt.

Horloge waterdicht maken

Ons advies voor waterdichte horloges

Doe gewoon uw horloge af als u gaat douchen, zwemmen, snorkelen, enzovoort. Het is het risico niet waard. Wat er ook op het horloge staat, wat er ook in de productinformatie staat van het merk en wat de verkoper ook tegen u zegt, de kans dat er vocht in uw horloge komt, blijft aanwezig door externe omstandigheden. Mocht u toch met horloge willen zwemmen, draag dan een professioneel duikhorloge.

Kosten voor het waterdicht maken van een horloge

Voor alleen het waterdicht testen van een horloge rekenen wij € 12,50.

Wij zullen onder service de aanwezige pakkingen controleren. Moeten de pakkingen worden vervangen, of zijn er andere bijkomende kosten, dan ontvangt u natuurlijk eerst een vrijblijvende prijsopgave. U komt zo niet voor onvoorziene kosten te staan.

Wat betekent Bar, ATM en meter?

Op het horloge kan de waterdichtheid worden aangegeven in het aantal bar, atm of meter. De atmosferische druk is gelijk aan 1 bar en is gelijk aan 1 atm (atmosfeer). 10 meter waterdruk is gelijk aan 1 atm of 1 bar.

Kortom: staat er 10 bar, of 10 atm op uw horloge, dan bedoelt men dat het horloge 100 meter “waterdicht” is.

De aangegeven diepte is gebaseerd op laboratoriumtesten die op kamertemperatuur zijn uitgevoerd. Het betreft dus een theoretische aanduiding die uitgaat van perfecte condities. Deze condities zullen in werkelijkheid niet bereikt worden. Zeker niet bij zwemmen of duiken, waarbij alleen al de armbeweging de druk op het horloge enorm verhoogt.

3 ATM / 3 Bar / 30 meter

Kan tegen blootstelling aan spatwater bij handen wassen, (lichte) regen of transpiratievocht.

5 ATM / 5 Bar / 50 meter

kan tegen spatwater van handen wassen en regen. Niet geschikt voor douchen, zwemmen, duiken of snorkelen.

10 ATM / 10 Bar / 100 meter

kan tegen water bij de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen of zeilen.

30 ATM / 30 Bar / 300 meter

kan tegen water bij alle vormen van watersport en recreatieduiken (tot ca. 50 meter).

100 ATM / 100 Bar / 1.000 meter

kan tegen water bij alle vormen van watersport, recreatieduiken en diepzeeduiken.

Horloge waterdichtheid testen

Voor het waterdicht testen van een horloge maken wij gebruik van 3 verschillende testers. Twee “natte” testers (de horlogekast wordt onder water getest) en één droge tester (het horloge wordt in een drukkamer getest op onder- en bovendruk).

Met deze testers kunnen wij modellen geschikt tot 400 meter op waterdichtheid testen. Horloges die echt gebruikt worden om mee te duiken, zullen wij altijd door het merk zelf laten testen, in verband met merkgarantie. Let op! Een waterdichttest is te allen tijde een momentopname.

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

The Watch Lab is op vrijdag 23 juni
vanaf 12:30 gesloten.