The Watch Lab is een website van horlogereparatie atelier HSC Nederland gevestigd op Pieter Lieftinckweg 11, 1505 HX Zaandam.

The Watch Lab

Horloge batterij vervangen

De batterij van een horloge laten vervangen

Mijn horloge staat stil! De secondewijzer doet raar! Zomaar twee kreten waarbij de batterij van een quartz horloge waarschijnlijk aan vervanging toe is. De levensduur van een horloge batterij is variabel. Gemiddeld zal een batterij een levensduur hebben tussen de 1 en 2 jaar. Dit hangt geheel af van het type uurwerk en het gebruik van het horloge. Een multifunctioneel horloge waarbij de functies regelmatig worden gebruikt, zal eerder aan een nieuwe batterij toe zijn, dan een horloge met alleen een minuten- en een urenwijzer. Het komt voor dat een batterij te kort meegaat. De kans is vrij groot dat er dan iets anders aan de hand is. Gelukkig is uw horloge batterij vervangen voor ons doorgaans een kleine ingreep. 

Horloge batterij vervangen

Loopt uw uurwerk niet meer zoals het hoort en wordt het tijd om uw horloge batterij te vervangen? Meldt dan uw reparatie aan en we gaan snel voor u aan de slag. 

Welke batterij is geschikt voor uw horloge?

Een horloge batterij vervangen hoeft niet lastig te zijn, mits u weet welke batterij geschikt is voor uw klokje. Er is een grote diversiteit aan horlogebatterijen verkrijgbaar. Groot, klein, dik, dun, verschil in voltage en natuurlijk verschil in kwaliteit. Bij The Watch Lab Nederland plaatsen wij batterijen van het merk Renata. Renata batterijen is, sinds 1982, een onderdeel binnen The Swatch Group en behoord tot de drie grootste producenten wereldwijd. Enkele horlogemerken welke tot The Swatch Group behoren, zijn bijvoorbeeld: Blancpain, Omega, Longines, Rado, Certina en Hamilton. Bekende namen die niet zomaar elke batterij in hun horloges plaatsen…

Horloges met bijvoorbeeld een solar-, kinetic-, eco-drive of smart functie, zullen niet in ons atelier van een batterij worden voorzien. Het horloge heeft in dit geval een oplaadbare batterij of accu die, vinden wij, door het merk zelf zal moeten worden vervangen. Natuurlijk kunnen wij dit voor u verzorgen, maar zelf met het merk contact opnemen is ook mogelijk.

Horloge batterij vervangen

De horloge batterij vervangen van een waterdicht horloge

Bij een horloge batterij vervangen van een waterdicht horloge moeten op een aantal zaken gelet worden. Als een horloge waterdicht is, is het natuurlijk de bedoeling dat hij dit na een batterijwissel ook weer is. Een aantal gedeelten van een horlogekast zijn voorzien van een afdichtingspakking. De meest voorkomende zitten in de kroon, in de drukknoppen (indien aanwezig), rond het glas en bij de achterdeksel. Deze pakkingen kunnen door uitdroging, veroudering en chemische stoffen, zoals haarlak, parfum en alcohol worden aangetast. De waterdichtheid kan hierdoor op den duur niet meer worden gegarandeerd. Bij een batterijwissel van een waterdicht horloge zullen wij dan ook de pakkingen controleren. Mochten de pakkingen moeten worden vervangen om de waterdichtheid te garanderen, dan zullen wij dit middels een prijsopgave aan u laten weten. U zult zo niet voor onaangename kosten komen te staan.

Kosten voor het vervangen van een horloge batterij

Het vervangen van een horloge batterij kan een kleinigheid zijn, als men weet waar rekening mee moet worden gehouden. De horlogemakers bij The Watch Lab Nederland kunnen dit voor u vakkundig verzorgen.

Uw horloge wordt al voorzien van een nieuwe batterij vanaf € 13,00 en de prijs kan oplopen tot € 50,00. Het verschil in prijs heeft met de kwaliteit van het horloge te maken en of het horloge ook op de waterdichtheid moet worden getest.

Let op! Wij hebben besloten om geen bewijs van waterdichtheid met het horloge retour te sturen. Dit, omdat de test een momentopname betreft en er toch geen rechten aan kunnen worden ontleend.

Horloge batterij vervangen

Horloge batterij zelf vervangen

Helaas zijn er altijd mensen die zelf wel even de batterij van het horloge vervangen. Hoe moeilijk kan het zijn! De variabelen zijn echter dusdanig, dat de kans van succes vrij klein is. Bij onvakkundig handelen loopt u het risico om vuil in het uurwerk achter te laten, te beschadigen en/of de waterdichtheid te verliezen. Tevens vervalt de garantie (mits nog aanwezig), als het horloge door derden wordt geopend.

Doordat de onderdelen in een uurwerk met weinig weerstand bewegen, zal het met onvakkundig handelen snel defect raken. Het uurwerk moet vervangen worden, waardoor de kosten een stuk hoger zullen uitvallen, als wanneer u de batterij door een gecertificeerde horlogemaker laat vervangen.

Betaal dus liever een paar euro meer, want uiteindelijk is goedkoop duurkoop!

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

The Watch Lab is op vrijdag 23 juni
vanaf 12:30 gesloten.