Vrijblijvende prijsopgave      Gratis retourzending      1 jaar garantie op reparaties      2 jaar garantie op servicebeurt

4.6/5
The Watch Lab

Horloge onderhoud

Een onderhoudsbeurt voor uw horloge

Voorkomen is beter dan genezen! En precies daarom is het goed onderhouden van uw horloge zo belangrijk. Onze gecertificeerde horlogemakers kunnen vrijwel ieder uurwerk van een professionele onderhoudsbeurt voorzien.

Een horloge bevat talloze onderdelen die continu bewegen. Als u uw horloge niet onderhoudt, zullen deze onderdelen uiteindelijk gaan slijten met schade aan het uurwerk tot gevolg. Gelukkig kunnen wij uw quartz of automatische horloge onderhouden zodat hij weer een paar jaar vooruit kan!

Horloge onderhoud

Meld uw horloge aan voor onderhoud en wij geven u een vrijblijvende prijsopgave voor het servicen van uw horloge of eventuele andere werkzaamheden. 

Horloge onderdelen bij een onderhoudsbeurt

Waarom moet een horloge onderhouden worden?

Het is bijna vanzelfsprekend dat apparaten met bewegende delen (zoals een auto) regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen. Helaas wordt een horloge nog vaak vergeten. Een horloge wordt meestal pas ingeleverd als deze het niet meer doet. Dit is zonde, want een reparatie is doorgaans duurder dan een onderhoudsbeurt waarmee de schade had kunnen worden voorkomen.

In mechanische/automatische horloges bewegen sommige onderdelen maar liefst tussen de 18.000 tot 36.000 keer per uur. Dat is ontzettend veel. Net als in het motorblok van een auto zitten er oliën en vetten in een uurwerk om hem soepel te laten lopen. Na verloop van tijd zullen de gebruikte oliën en vetten verouderen, waardoor het uurwerk ‘droog’ kan komen te staan. Als het horloge gewoon blijft worden gedragen, dan zullen de onderdelen flink slijten tot het moment dat het horloge stopt.

Het repareren is vaak kostbaar en niet altijd mogelijk. Het komt namelijk voor dat de onderdelen die vervangen moeten worden, niet meer leverbaar zijn. Om deze situatie te voorkomen, is het verstandig om uw horloge iedere 2 tot 4 jaar te laten servicen. Zo blijft uw uurwek lopen als een zonnetje en worden eventuele kleine defecten gecorrigeerd voordat het te laat is.

Horloge service en uurwerk onderhoud

Een volledige onderhoudsbeurt bestaat uit de volgende stappen:

  • Het uurwerk uit de kast halen en geheel demonteren.
  • Het uurwerk reinigen.
  • Alle onderdelen nakijken en zo nodig vervangen.
  • Monteren en smeren van het uurwerk.
  • Afregelen en controleren van het uurwerk.
  • Vervangen van de pakkingen en de batterij (indien van toepassing).
  • Herstellen en testen van de waterdichtheid (indien van toepassing).
  • Technische en esthetische eindcontrole.

Naast deze vaste horloge service stappen kunnen andere werkzaamheden worden toegevoegd zoals:

  • Het polijsten/opmaken van de kast en band.
  • Vervangen van de band en/of sluiting.
 

Op een volledige onderhoudsbeurt van uw mechanische uurwerk geven we bij The Watch Lab 2 jaar garantie.

Robijn uit een horloge
Horloge service

Kosten voor horloge onderhoud

De kosten voor een onderhoudsbeurt hangen sterk af van het type horloge. Een Zwitsers horloge met een automatisch uurwerk zit nou eenmaal complexer in elkaar dan een quartz horloge van een fashion merk. De verschillen in prijs en kwaliteit tussen horloges zijn enorm, en u zult begrijpen dat dit terug te zien is in de prijzen voor een onderhoudsbeurt. 

De horloge onderhoudskosten lopen uiteen van € 220,- tot bedragen boven de € 1.000, –. Laat u uw horloge regelmatig servicen, dan zullen de prijzen natuurlijk betrekkelijk lager liggen (er hoeft dan weinig tot niets vervangen te worden).

Voordat wij voor u aan de gang gaan, zal een horlogemaker uw sieraad onderzoeken, waarna u natuurlijk eerst een vrijblijvende prijsopgave ontvangt. Zo houdt u zelf de regie over de te maken kosten.

De horlogemerken waarvoor wij onderhoud en horloge reparatie uitvoeren

In principe kan elk merk bij The Watch Lab Nederland worden geserviced. Kunnen wij echter niet aan de benodigde onderdelen komen, dan zullen wij met u overleggen over het vervolg. We kunnen het horloge doorsturen naar het betreffende merk, of naar u retourneren.

Wij zijn een Omega service center. Hieronder vallen de volgende merken: Longines, Rado, Certina, Hamilton, Tissot, Balmain en Mido. Bij Seiko, Tag Heuer, Maurice Lacroix en alle merken die u op onze merken pagina vindt, mogen we onderdelen bestellen en reparaties uitvoeren.

Natuurlijk zult u merken missen in onze lijst, maar het merk dat u mist zullen wij vrijwel zeker gewoon kunnen onderhouden. Stuur uw horloge naar ons en we bekijken de mogelijkheden. Gaat u niet akkoord met onze prijsopgave of kunnen we het horloge helaas niet repareren, dan krijgt u het horloge gratis retour gezonden.

Veelgestelde vragen

Als u uw automatische horloge bijna dagelijks draagt, dan adviseren wij om hem iedere 2 tot 4 jaar te laten onderhouden. Zo voorkomt u dat de vetten en oliën uitdrogen.

Naast een professionele onderhoudsbeurt, kunt u zelf goed voor uw horloge zorgen om zo de levensduur te verlengen. Vermijd water en draag uw horloge niet tijdens fysieke werkzaamheden zoals koken en klussen. Daarnaast kunt u uw horloge schoonmaken aan de buitenkant. Gebruik hiervoor echter nooit bijtende schoonmaakmiddelen. 

De kosten voor een onderhoudsbeurt hangen af van het type horloge en de staat waarin het verkeerd. Het onderhouden van een complex mechanisch horloge is doorgaans duurder dan een eenvoudig horloge op batterijen. De kosten kunnen uiteenlopen van € 70,- tot ruim € 1.000,-. Meld uw horloge aan voor een vrijblijvende prijsopgave. Zo krijgt u een duidelijk inzicht in de onderhoudskosten voor uw polshorloge.

Uw horloge laten onderhouden door The Watch Lab

De goed opgeleide horlogemakers van The Watch Lab staan voor u klaar om uw horloge van een grondige onderhoudsbeurt te voorzien. Het type horloge en de staat waarin het verkeerd maakt niet uit, we kunnen vrijwel elk uurwerk weer goed laten lopen. U kunt het onderhoud eenvoudig aanmelden op onze website waar u direct een indicatie krijgt van de kosten. Zodra wij het horloge in ons atelier hebben onderzocht krijgt u een geheel vrijblijvende prijsopgave. Zo staat u nooit voor verrassingen en loopt uw horloge snel weer als nooit tevoren!

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

In verband met een bedrijfsuitje zijn we op vrijdag 31-5 vanaf 11.30 dicht.