Vrijblijvende prijsopgave      Gratis retourzending      1 jaar garantie op reparaties      2 jaar garantie op servicebeurt

4.6/5
The Watch Lab

Horloge onderhoud

Waarom moet een horloge goed onderhouden worden

Het is bijna vanzelfsprekend dat de meeste apparaten met bewegende delen standaard een onderhoudsbeurt krijgen. Helaas gaat dit nog niet altijd op voor een horloge. Een horloge wordt meestal pas ingeleverd als deze het niet meer doet. In mechanische horloges zijn er onderdelen die tussen de 18.000 tot 36.000 keer per uur bewegen. Dat is best veel. Na verloop van tijd zullen de gebruikte oliën en vetten verouderen, waardoor het uurwerk “droog” kan komen te staan. Als het horloge gewoon doorgedragen blijft worden, dan zullen de onderdelen flink slijten tot het moment dat het horloge stopt. Het komt helaas voor dat de onderdelen, welke moeten worden vervangen, niet meer leverbaar zijn. Om deze situatie te voorkomen, is het verstandig om uw horloge iedere 2 tot 4 jaar te laten servicen. Zo worden eventueel aanwezige kleine defecten gecorrigeerd voordat het te laat is.

Horloge onderhoud

Meld uw horloge aan voor onderhoud en wij geven u een vrijblijvende prijsopgave voor het servicen van uw horloge of eventuele andere werkzaamheden. 

Horloge service en uurwerk onderhoud

Een volledige onderhoudsbeurt bestaat uit de volgende stappen:

  • Uurwerk uit de kast halen en geheel demonteren.
  • Het uurwerk wordt gereinigd.
  • Onderdelen worden nagekeken en zo nodig vervangen.
  • Monteren en smeren van het uurwerk.
  • Afregelen en controleren.
  • Vervangen van de pakkingen en de batterij (indien van toepassing).
  • Herstellen en testen van de waterdichtheid (indien van toepassing).
  • Technische en esthetische eindcontrole.


Naast deze vaste stappen kunnen andere werkzaamheden worden toegevoegd zoals:

  • Het polijsten/”opmaken” van de kast en band.
  • Vervangen van de band en/of sluiting.
 

Op een volledige onderhoudsbeurt van uw mechanische uurwerk geven wij bij The Watch Lab 2 jaar garantie.

kosten voor horloge onderhoud

Zoals u misschien weet zijn er horloges op de markt die nogal flink in prijs en kwaliteit verschillen. U zult dan ook begrijpen dat de prijzen voor een onderhoudsbeurt ook verschillen. Dit kan uiteenlopen van € 70,- tot bedragen boven de € 1.000, -. Laat u uw horloge regelmatig servicen, dan zullen de prijzen natuurlijk betrekkelijk lager liggen (er hoeft dan weinig tot niets vervangen te worden).

Voordat wij voor u aan de gang gaan, zal een horlogemaker uw sieraad onderzoeken, waarna u natuurlijk eerst een prijsopgave ontvangt. Zo houdt u zelf de regie over de te maken kosten.

De horlogemerken waarvoor wij onderhoud uitvoeren

In principe kan elk merk bij The Watch Lab Nederland worden geserviced. Kunnen wij echter niet aan de benodigde onderdelen komen, dan zullen wij met u overleggen over het vervolg. Sturen wij het horloge naar het merk, of retourneren wij het horloge aan u. 

Wij zijn een Omega service center. Hieronder vallen de volgende merken: Longines, Rado, Certina, Hamilton, Tissot, Balmain en Mido.

Bij Seiko, Tag Heuer, Maurice Lacroix en alle merken die u onder onze pagina merken vindt, mogen we onderdelen bestellen en reparaties uitvoeren.

Natuurlijk zult u merken missen in onze lijst, maar het merk dat u mist zullen wij vrijwel zeker gewoon kunnen servicen. Stuur uw horloge naar ons en we bepalen de mogelijkheden. Gaat u niet akkoord met onze prijsopgave of kunnen we het horloge gewoon niet repareren, krijgt u het horloge gratis retour.

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

The Watch Lab is op vrijdag 23 juni
vanaf 12:30 gesloten.