Vrijblijvende prijsopgave      Gratis retourzending      1 jaar garantie op reparaties      2 jaar garantie op servicebeurt

4.6/5
The Watch Lab

Horloge glas vervangen

Uw beschadigde horlogeglas vervangen

Oei, een kras of barst in uw horlogeglas! Helaas kan dit altijd gebeuren als u uw horloge dagelijks draagt. Het stoten van uw pols tegen een muur of deurklink is namelijk zo gebeurd. Soms is polijsten voldoende om de beschadiging te verwijderen, maar anders kunnen we het horlogeglas vrijwel altijd voor u vervangen.

Met gebruik van professionele apparatuur, kunnen wij vrijwel elke vorm en type horloge glas vervangen. Is het glas bij het merk van uw horloge op voorraad, dan zullen wij altijd een origineel glas monteren. Het komt echter voor dat het glas niet meer voorradig is, maar dan kunt u nog steeds bij ons terecht. We zullen in dat geval altijd proberen om een passend horlogeglas te plaatsen van dezelfde kwaliteit als het origineel.

Horloge glas vervangen

Meld uw horloge aan voor reparatie en wij geven u een vrijblijvende prijsopgave voor uw horloge glas reparatie of eventuele andere werkzaamheden.

Horloge met gebroken glas
Horloge met gebarsten glas
Horloge glas gerepareerd
Horloge met vervangen glas

Barst in het glas? Wacht niet te lang!

Als uw horlogeglas een tik heeft gehad, is de kans groot dat de stof- en waterdichtheid niet meer gegarandeerd kan worden. In dat geval is het sterk aan te raden om uw horloge snel op te sturen of langs te brengen voor reparatie. Stof en water in de horlogekast kunnen het uurwerk namelijk verder beschadigen. Wacht dus niet te lang om oplopende kosten door volgschade te voorkomen.

Kapot horloge glas

Kosten voor het vervangen van een horlogeglas

Logischerwijs hangen de kosten voor de reparatie af van de schade, het type horloge en het soort horlogeglas. Daarom ontvangt u altijd een vrijblijvende prijsopgave als uw horloge door ons reparatieatelier is onderzocht.

De prijs voor een nieuw horloge glas wordt voornamelijk bepaald door de vorm en het materiaal. Standaard ronde kunststof- en mineraal glazen zijn er al vanaf € 25,-. Bij een kapot of beschadigd glas kan er helaas meer schade aan of in de kast aanwezig zijn. De horlogemaker zal daarom altijd het horloge volledig controleren. U zult altijd een prijsopgave ontvangen, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Onze gecertificeerde horlogemakers hebben veel ervaring en gaan altijd secuur om met uw horloge. Of u nou uw Tommy Hilfiger horloge of uw Omega aanmeld voor reparatie, uw horloge wordt met zorg gerepareerd. Bij The Watch Lab repareren we horloges van vrijwel alle bekende merken. Dankzij onze samenwerkingen kunnen we in veel gevallen originele onderdelen bestellen indien nodig.

Let op: we kunnen uw smartwatch zoals een Apple watch of Android watch helaas niet repareren.

Horlogeglas polijsten

Soms is een nieuw horlogeglas plaatsen, maar kan enkel polijsten er al voor zorgen dat uw glas weer als nieuw oogt. Kunststof horlogeglazen en in zekere mate ook mineraalglazen kunnen worden gepolijst. Door het horlogeglas te polijsten kunnen ondiepe krasjes verdwijnen. Bij wat diepere krassen gaat dit echter niet lukken.

Los van de zichtbare kras, kan ook de oppervlaktespanning van het horlogeglas aangetast zijn door de klap die het horloge heeft gehad. Door externe factoren zoals zon, water en chemicaliën kan dit uiteindelijk alsnog leiden tot een breuk. Hierom kiezen wij vaak voor het vervangen van het horlogeglas. Zo kunt u weer jaren genieten van uw horloge en loopt u niet het risico dat het horlogeglas toch nog spontaan breekt. 

Nieuw horlogeglas

Verschillende soorten horlogeglazen

Horloges kunnen verschillende soorten glas bevatten. De verschillende materialen hebben allemaal andere eigenschappen. Ook kunnen glazen uiteenlopende vormen hebben. Bedenk wel dat een rond glas doorgaans het sterkst is, door de gelijke verdeling van de spanning. De meeste horloges bevatten glas van de volgende materialen: 

Kunststof / plexiglas

Een veel voorkomend materiaal is kunststof, ook wel plexiglas genoemd. Hoewel kunststof niet snel zal breken, kunnen er wel snel krassen ontstaan in het zachte materiaal. Hoewel de krassen vaak uit het glas gepolijst kunnen worden, is vervangen beter om de kwaliteit te waarborgen en breuken te voorkomen. Kunststof glas komt vooral voor bij wat goedkopere horloges en vintage horloges.

Mineraalglas

Een veelgebruikt alternatief voor kunststof is is mineraal. Mineraalglas is sterker dan kunststof maar er kunnen evengoed krassen ontstaan wanneer je het glas stoot of schuurt. In het geval van een beschadiging is polijsten meestal niet mogelijk waardoor het plaatsen van een nieuw glas onvermijdelijk is. Mineraalglas wordt toegepast bij de meeste moderne horloges.

Saffierglas

Saffierglas is de crème de la crème onder de horlogeglazen. Saffierglas is een synthetisch soort glas dat wordt gemaakt van aluminiumoxide. Het is ultra helder en heeft dezelfde hardheid als diamant. Hoewel saffierglas wel kan breken, kan het enkel bekrast worden door iets met dezelfde hardheid. Saffierglas wordt voornamelijk toegepast in Zwitserse horloges van het hogere segment.

Veelgestelde vragen

Zelf een horlogeglas plaatsen is erg lastig zonder geschikte apparatuur. Daarnaast is de kans groot dat er door de klap ook kleine glassplintertjes op de wijzerplaat zijn gevallen. Als deze niet goed worden verwijderd kan er extra schade aan het horloge ontstaan. Wij raden dan ook aan om de reparatie uit te laten voeren door een professional.

Mogelijk wilt u uw horloge glas vervangen voor een ander soort materiaal. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de vorm van de kast en de hoogte van de wijzers. Stel deze vraag bij “opmerking” als u uw reparatieformulier invult en wij laten u in de prijsopgave weten of dit mogelijk is bij uw horloge.

De kosten voor een nieuw horlogeglas hangen onder andere af van de vorm en het materiaal. Een kunststof glas is bijvoorbeeld goedkoper dan een saffierglas. Standaard ronde glazen van mineraal of kunststof zijn al beschikbaar vanaf € 15,-

Uw horloge laten repareren door The Watch Lab

Of u nou een nieuw horlogeglas wil laten plaatsen of uw horloge toe is aan een andere reparatie, de horlogemakers van The Watch Lab staan altijd voor u klaar. Van het vernieuwen van een rubber tot het onderhouden van een Chronograaf; alles is mogelijk. U kunt uw reparatie eenvoudig aanmelden op onze website waar u direct een indicatie krijgt van de kosten. Zodra wij het horloge in ons atelier hebben onderzocht krijgt u een geheel vrijblijvende prijsopgave. Zo staat u nooit voor verrassingen en loopt uw horloge snel weer als nooit tevoren!

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

In verband met een bedrijfsuitje zijn we op vrijdag 31-5 vanaf 11.30 dicht.