The Watch Lab is een website van horlogereparatie atelier HSC Nederland gevestigd op Pieter Lieftinckweg 11, 1505 HX Zaandam.

The Watch Lab

Horloge glas vervangen

Het glas van uw horloge vervangen

Een beschadigd horloge glas dient direct te worden vervangen als de stof- en/of waterdichtheid niet meer kan worden gegarandeerd. Wacht u te lang, dan kunnen de kosten door volgschade enorm oplopen. Door middel van professionele apparatuur, kunnen wij vrijwel elke vorm en type horloge glas vervangen. Is het glas bij het merk zelf op voorraad, dan zullen wij altijd een origineel glas monteren. Het komt echter voor dat het glas niet meer voorradig is, maar dan kunt u nog steeds bij ons terecht. Wij zullen altijd proberen om dezelfde kwaliteit te plaatsen.

Horloge glas vervangen

Meld uw horloge aan voor reparatie en wij geven u een vrijblijvende prijsopgave voor het vervangen van uw horlogeglas of eventuele andere werkzaamheden. 

Kapot horloge glas

kosten voor het vervangen van een horlogeglas

De prijs voor een nieuw horloge glas wordt bepaald door de vorm en het materiaal. Standaard ronde kunststof- en mineraal glazen zijn er al vanaf € 15,-. Bij een kapot of beschadigd glas kan er helaas meer schade aan of in de kast aanwezig zijn. De horlogemaker zal daarom altijd het horloge controleren. U zult altijd een prijsopgave ontvangen, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Horlogeglas polijsten

Soms is het niet nodig om uw horloge glas te vervangen, maar kan enkel polijsten er al voor zorgen dat uw glas weer als nieuw oogt. Kunststof glazen en in zekere mate ook mineraalglazen kunnen worden gepolijst. Het hangt in zijn geheel af van de diepte van de krassen, wat het eindresultaat is. Vaak kiezen wij voor het vervangen van het glas, omdat door de beschadigingen de oppervlaktespanning wordt aangetast en dit door externe factoren, zoals zon, water en chemicaliën, kan leiden tot een breuk.

Verschillende soorten horlogeglas

Een horloge glas vervangen kan met verschillende materialen. De meeste horloge glazen zijn gemaakt van kunststof of van glas, waarbij er bij glas ook nog een anti- reflectie coating aangebracht kan zijn. Soms is een kras op een kunststof horlogeglas nog te verwijderen door middel van polijsten, maar vaak is vervangen beter. De kwaliteit gaat namelijk achteruit naarmate het glas ouder wordt. Het staat toch constant onder spanning. Verder wordt er gebruik gemaakt van mineraal- en saffier glas. Mineraal glas is niet krasbestendig, terwijl saffier glas de hardheid van diamant heeft en alleen kan worden bekrast door iets met dezelfde hardheid. Tevens zijn er horlogeglazen in de meest uiteenlopende vormen. Dit betekent echter wel dat het glas gevoeliger is voor breuk.

Kan het glas van mijn horloge worden vervangen door een ander soort glas?

Mogelijk wilt u uw horloge glas vervangen voor een ander soort materiaal. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de vorm van de kast en de hoogte van de wijzers. Stel deze vraag bij “opmerking” als u uw reparatieformulier invult en wij laten u in de prijsopgave weten of dit mogelijk is bij uw horloge.

Overige werkzaamheden

Moet er iets anders aan jouw horloge gerepareerd worden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder. 

The Watch Lab is tijdens het Hemelvaartsweekend (van 18-05 t/m 21-05) gesloten.