Batterij vervangen

Uw horloge loopt niet meer. Heeft uw horloge een batterij?

Om dat zeker te weten, draai de kroon ( de knop) gedurende één minuut. Tikt het horloge weer, dan heeft u een mechanisch horloge. U heeft in dit geval geen batterij nodig. Tikt het horloge toch niet, dan moet de batterij waarschijnlijk vervangen worden.

Kan The Watch Lab de batterij van uw horloge vervangen?

The Watch Lab kan de batterij vervangen van vrijwel alle merken. Het horloge wordt met speciaal gereedschap opengemaakt, waarna de nieuwe batterij in het horloge wordt geplaatst. Vervolgens wordt er gecontroleerd of het horloge loopt en wordt de O-ring (pakking) aan de binnenkant ingevet. Hierdoor wordt het horloge weer waterdicht bij het dichtmaken. (Wilt u meer weten over waterdichtheid, klik hier.) Uiteindelijk wordt het achter deksel weer teruggeplaatst en wordt het horloge op de juiste tijd en datum gezet.

Heeft u een solar, kinetic of smart watch, graag direct contact opnemen met het merk. Uw horloge heeft in dit geval een oplaadbare batterij of accu die door het merk zelf zal moet worden vervangen.

Hoe lang duurt een batterijwissel?

Als er geen extra onderdelen nodig zijn, duurt de batterijwissel rond één dag. Helaas kunnen we van tevoren niet aangeven of er extra onderdelen nodig zijn en of deze snel leverbaar zijn. Het is ook mogelijk dat er meer aan de hand is en dat het uurwerk moet worden vervangen. Een niet lopend horloge kan verschillende oorzaken hebben.

Kunt u zelf de batterij van uw horloge vervangen?

Als u de horlogekast zelf opent, loopt u het risico om het uurwerk te beschadigen en de waterdichtheid te verliezen. Een uurwerk bestaat uit tientallen, zo niet honderden, veelal kleine onderdelen die onderling met elkaar verbonden zijn. Raakt u een fragiel onderdeel aan, dan moet het uurwerk vervangen worden. Raakt u de batterij met blote vingers aan, dan is de levensduur van de batterij veel korter dan normaal.. Te vaak komen wij beschadigde horloges tegen waarbij een poging tot een doe-het-zelf reparatie is gedaan. U kunt dit beter aan de vakman overlaten.

Valt uw horloge nog onder garantie, dan verliest u de garantie zodra u het horloge zelf opent.

Valt de batterijwissel van uw horloge onder garantie?

Horlogefabrikanten leveren lopende horloges aan de juweliers. Zo is het duidelijk dat de horloges in orde zijn. Helaas betekent dat, dat de batterij wordt gebruikt vanaf het moment dat het horloge uit de fabriek komt. Zolang het horloge bij de juwelier blijft, wordt de batterij dus ook gebruikt. De verantwoordelijkheid ligt in dit geval niet bij de fabrikant/het merk. Batterijwissels vallen dus meestal niet onder garantie. Er kan sprake zijn van coulance indien het horloge in de eerste 6 maanden niet meer loopt. Dat hangt van het merk en/of de juwelier af.